WAT IS EEN GICLEE
Een aantal schilderijen van Suzan is ook te koop als exclusieve giclée van museumkwaliteit in zeer kleine oplage. Vervaardigd door masterprinter Krause Editions.
Met certificaat van echtheid en handmatig gesigneerd door Suzan Wolters
De Giclée kunstdruktechniek (uit te spreken als zjie-kléé) is een afgeleide van het Franse werkwoord "Gicler", wat 'stralen' of 'vernevelen' betekent. Giclee's zijn betrekkelijk nieuw en worden steeds meer gewaardeerd. Belangrijke musea zijn al giclees van gerenommeerde kunstenaars aan het verzamelen. Zoals elke noviteit zal ook de giclee-print zijn eigen plaats verwerven en volledig geaccepteerd worden. In een meer historisch perspectief geplaatst is de giclee-print de steenlitho of boekdrukkunst van onze tijd. De Gicléetechniek omvat een nieuwe meervoudige druklaagtechniek zonder platen. Deze nieuwe methode dient niet te worden gezien als een vervanger van litho of zeefdruk, maar heeft zich tussen de bestaande kunstdruktechnieken een eigen plaats verworven, en zal steeds meer de oudere technieken naar de achtergrond gaan drukken. Ervaren reproductiespecialisten gebruiken de methode om in samenwerking met de artiest originele schilderijen hoogwaardig te reproduceren. De afdrukken zijn extreem lang houdbaar (60 tot 160 jaar) en van een adembenemende kwaliteit. Een giclee komt van alle reproductietechnieken het dichtste bij het origineel.
KWALITEIT
GICLEE
Wat direct opvalt aan onze drukken van duurzame kwaliteit is de kleurzuiverheid, rasterloze fijnheid en zeer fraaie scherpte en beelddiepte. Onze giclée fine art print heeft de uitstraling van een echt kunstwerk en voldoet aan de hoogst denkbare eisen voor fine art reproductie. De giclée fine art print is een echt stuk grafiek, vergelijkbaar met andere replica vormen zoals zeefdruk, litho of ets. De drukken hebben een schilderachtige uitstraling en een uitzonderlijk breed kleuren-spectrum. Steeds meer musea exposeren met giclées in plaats van met originelen, omdat de kwaliteit uitmuntend is.
Opspannen op spieraam
Canvas gicléeprints worden door ons opgespannen op hoge kwaliteit spielatten van 2 cm dikte, bij een breedte van 4,5 cm. Ze worden netjes aan de achterkant afgeniet. De ramen worden afgeleverd met een degelijke voorgemonteerde ophang-kabelset.
Vernissen
Wij vernissen met hoogkwaliteits UV werend vernis van de firma Lascaux, met volledige waterbestendigheid, welke na het indrogen een mooie zijdeglans geeft, en de omslagranden extra versterkt. Dit vernis is speciaal door de firma Lascaux ontwikkeld voor canvas gicléeprints. Wij brengen het vernis in twee afzonderlijke lagen aan met de hand, met de kwast, in twee separate vernisgangen.
Verpakking
Aan de verzending van uw gicleeprint wordt de grootste zorg besteed. De Gicleeprint wordt naar uw adres verzonden in een speciale export-kwaliteit schilderijendoos.