Suzan Wolters

Het weer en de seizoenen blijken duidelijk van invloed op de gemoedstoestand van de meeste Nederlanders. Mag het Nederlandse weer niet altijd een bron van vrolijkheid zijn, dan zijn de schilderijen van Suzan Wolters dat zonder meer.
Bij het bekijken van de schilderijen van Suzan Wolters breekt de lucht open, goedlachse volumineuze vrouwen in een sfeer van zon, zee en strand maken korte metten met een gevoel van neerslachtigheid.
In combinatie met haar goed gehumeurde mollige dames speelt Suzan met het cliché dat vrolijke mensen en een vakantie sfeer een positief gevoel en levensvreugde geven.

Suzan Wolters (1958) is de dochter van de bekende kunstenares en beursorganisator Niesje Wolters van Bemmel en uitgever van boeken, Max Wolters. Haar moeder Niesje volgde als jong meisje haar opleiding op de grafische school en daarna op tekenacademie "de Schans" in Amsterdam, waarna zij nog jarenlang schilderde met bekende Nederlandse kunstschilders in het befaamde "Hamdorf" in het Gooise kunstenaarsdorp Laren. Haar vader Max heeft een grafische opleiding.
Je zou kunnen zeggen dat het al genetisch bepaald was.....ook Suzan startte al op jonge leeftijd met boetseren en schilderen. Suzan heeft in de afgelopen jaren met haar boetseerwerk diverse prijzen gewonnen op internationale vakbeurzen in New York, haar sculpturen zijn geliefd over de hele wereld en worden verzamelt in o.a. Japan, Australië, Rusland, Amerika en in Europa.
Suzan's werk zit vol humor, blijdschap en vreugde en is mede daardoor heel toegankelijk. Zowel voor haar sculpturen als voor haar schilderijen maakt Suzan een bewuste keuze voor het weergeven van positieve onderwerpen en dat heeft alles te maken met de wijze waarop Suzan zelf in het leven staat. Haar voorkeur om volumineuze figuren te schilderen is overigens stilistisch gemotiveerd.  
De mollige dames zijn regelmatig in het gezelschap van een vertederend kijkend hondje.
Suzan: "Het invoegen van een hondje is als vanzelfsprekend, het hondje brengt ontroering en beweging in het schilderij. Het is voor mij essentieel dat een kunstwerk een bron van positieve energie weergeeft.
Als iemand naar een schilderij van mij kijkt en dezelfde gevoelens van blijdschap ervaart als ik heb ervaren tijdens het schilderen, dan heb ik mijn doel bereikt"!
Suzan schildert met acrylverf op schilderslinnen.

Een aantal schilderijen wordt ook als hoogwaardige Giclée Fine Art Grafiek aangeboden.
Door deze vorm van reproduceren wordt het mogelijk voor een toegankelijke prijs een kunstwerk aan de muur te hangen. Het kan ook een alternatief zijn indien het oorspronkelijke kunstwerk reeds verkocht is, maar u toch nog een reproductie wenst te bezitten. De hoogwaardige reproductie is van museum kwaliteit en wordt in een beperkte uitgave op canvas afgedrukt, waardoor de exclusiviteit gegarandeerd wordt.


Voor meer informatie  tel: 0031 (0)6 300 99 458

VROUWEN MET EEN MAATJE MEER....
Suzan heeft nog meer interesses, nieuwsgierig? Kijk dan ook even op : www.niesjewolters.nl
E-mail: info@suzanwolters.com